Miljöpartiet i Solna har fastställt sin lista till kommunvalet. Kommunalrådet och gruppledaren Bernhard Huber och vice gruppledaren Victoria Johansson står överst på listan. Under årsmötet valdes även en ny styrelse för föreningen.

Under årsmötet torsdagen 22 februari fastställde Miljöpartiet i Solna sin lista till kommunfullmäktige. De viktigaste frågorna för Miljöpartiet inför valet är miljö och klimat, samt kopplingen mellan miljö och människa.

– Jag vill tacka för medlemmarnas förtroende om att få stå först på kommunlistan. Det har varit ett roligt och viktigt arbete att vara gruppledare för Miljöpartiet i Solna under de senaste tre åren. Mitt mål är att lyfta frågor om miljö, klimat och hållbar stadsplanering i valrörelsen, säger Bernhard Huber.

– Jag känner mig väldigt glad över att ha fått förnyat förtroende av medlemmarna. Miljöpartiet har under mandatperioden visat att vi är redo för maktskifte i Solna. Jag vill vara med i skiftet och driva frågor om hållbarhet, långsiktighet och öppenhet på allvar, säger Victoria Johansson.

Under årsmötet valdes också ny styrelse för föreningen. Terence Hales med lång erfarenhet inom föreningen blev vald till ordförande.

– Det ska bli roligt att gå in i valrörelse. Miljöpartiet har en viktig roll att spela i politiken för Solna, inte minst för miljön och klimatet. Till exempel var vi drivande i att rädda Råstasjön i förra valrörelsen. För den som värnar om miljön är Miljöpartiet rätt parti att rösta på, avslutar Terence Hales.

Miljöpartiet i Solnas kommunfullmäktigelista:

1. Bernhard Huber
2. Victoria Johansson
3. Tobias Östberg
4. Marie Cham
5. Martin Marmgren
6. Semanur Taskin
7. Jacques de Maré
8. Susanne Nordling
9. Terence Hales
10. Marina Peregonchuk
11. Philip Lantz
12. Nahid Ayazi Rouzbahani
13. Matilda Baraibar
14. Joar af Ekenstam
15. Yolanda Hedberg
16. Ola Håkansson
17. Rosie Nilsson Grenklo
18. Jonas Berg
19. Louisa Cheung
20. Sebastian Lembke
21. Margareta Randwall