Fira Robban Broberg med konsert

Fira Robban Broberg med konsert

556

”Fin färg va!” Robert Broberg ropade från en stege där han stod och målade på huset i Råsunda när vi gick förbi en gång för många år sedan. Fint och väldigt Robert Broberg.

Nu har han lämnat oss. En stor artist är borta, men hans låtskatt lever kvar. Tack för alla skratt, tack för alla sånger och tack för det Broberg-blåa huset som fortfarande lyser upp när vi passerar.

Vi är nog många som vill hylla Robert Broberg. I Solna finns säkert en del som kände honom sedan uppväxten och många, som likt mig, har haft hans sånger med sig sedan barndomen.

Det finns så klart många sätt att hylla honom. Man kan döpa en gata, resa en staty eller instifta priser i hans namn. (Här finns det säkert många som har bättre förslag än jag.) Jag tycker dock att Solna stad borde arrangera eller åtminstone hålla i trådarna för en minneskonsert.

Ett tillfälle att minnas och att få sjunga tillsammans. Ett tillfälle att hylla en stor låtskrivare och solnakille. Det är ett förslag jag tänker ta upp nästa gång Kultur- och fritidsnämnden träffas. Eller som han själv sjöng ”Bättre vara ute på hal is å ha de´ glatt än att gå i lera å sörja!”

En konsert kan ju bli ett tillfälle för både och.

Tobias Östberg (MP) andre vice ordförande i Kultur och Fritidsnämnden