Buss vid Frösundaleden
Buss vid Frösundaleden

Det måste bli enklare att åka buss i Solna. När solnaborna har bråttom till jobbet, till skolan eller till träningen kan deras buss inte stå parkerad i bilköer.

Så är det ofta i rusningstrafik i Solna dag. Bussarna kommer inte fram utan sitter fast i bilköerna som ringlar allt längre i Solna. Det här skapar stress, man kommer för sent och det är ingen trevlig upplevelse att stå i en fullsatt buss som står och stampar utan att komma framåt.

Därför vill vi se busskörfält på Solnavägen och Frösundaleden. Det här har det pratats om länge, men inget händer. Vi vet också att det här är något företagen som kör bussarna efterfrågar och att det skulle förbättra busschaufförernas arbetsmiljö.

Miljöpartiet vill att fler ska välja bussen, inte minst för klimatet skull.

Solna har för länge byggts med bilen i centrum. Det är dags för ett Solna som prioriterar de som vill ta sig fram på ett miljövänligt sätt. Förutom fler bussfiler vill Miljöpartiet att resenärerna ska kunna kliva på bussen genom alla dörrar. Då kommer alla fortare ombord och bussen snabbare i väg. Vi vill också satsa på fler bussar. Då blir det mindre vänta på bussen. Ett bussigare Solna helt enkelt.

LIKNANDE INLÄGG